Roeblev triomfeert in masterstoernooi Madrid, Auger-Aliassime pechvogel

De Russische tennisser Andrej Roeblev heeft het masterstoernooi van Madrid op zijn naam geschreven. In een spannende strijd wist hij met 4-6, 7-5, 7-5 te winnen van de Canadees Felix Auger-Aliassime.

Het geluk was deze week niet aan de zijde van Auger-Aliassime in Madrid. Hij zag zijn tegenstanders Jiri Lehecka en Jakub Mensik opgeven tijdens de wedstrijden, en Jannik Sinner kwam zelfs niet eens opdagen. Daarnaast moest de Canadees, die het liefst indoor speelt, het in de finale tegen Roeblev opnemen met het dak gesloten vanwege de regen.

In het begin van de wedstrijd leek Auger-Aliassime de overhand te hebben met een 4-1 voorsprong (dubbele break). Echter, Roeblev wist zich steeds dominant te tonen in de rally’s en Auger-Aliassime moest zich telkens uit de problemen werken met zijn service. Dit hield hij vol tot aan een spannende 5-6 stand in de beslissende set.

Plaats een reactie