Swiatek wint graveltoernooi van Madrid

Iga Swiatek heeft het graveltoernooi van Madrid op haar naam geschreven. In een spannende finale wist ze Aryna Sabalenka te verslaan, die vorig jaar nog de overwinning behaalde. De eindstand was 7-5, 4-6 en 7-6 (7).

Met maar liefst 96 deelneemsters, waaronder achttien speelsters uit de top twintig, was het geen gemakkelijke weg naar de finale voor zowel Sabalenka (2) als Swiatek (1). Voor Sabalenka was dit haar vijfde driesetter in het toernooi, terwijl het voor Swiatek de tweede was.

Het gevecht duurde maar liefst drie uur en beide speelsters hadden geen duidelijke overhand. Er waren in totaal vijf breaks, waarbij Swiatek 121 punten behaalde en Sabalenka 116 punten. Sabalenka kreeg bij een stand van 6-5 twee matchpoints, maar wist deze niet te benutten. In de tiebreak miste ook Swiatek een matchpoint, maar bij haar tweede kans sloeg ze wel toe en behaalde ze de overwinning.

Plaats een reactie