Finale Madrid: Roeblev en Auger-Aliassime strijden om titel

De finale van het masterstoernooi in Madrid wordt een strijd tussen Andrej Roeblev en Félix Auger-Aliassime.

Roeblev wist in de achtste finales Tallon Griekspoor te verslaan en in de kwartfinales was hij te sterk voor Carlos Alcaraz. In de halve finale won hij met 6-4, 6-3 van de als dertiende geplaatste Taylor Fritz.

Fritz had in vier van de vijf eerdere ontmoetingen de overwinning behaald, maar op gravel was Roeblev de sterkste. De als zevende geplaatste Rus verloor direct zijn opslag in de halve finale, maar wist meteen terug te breken en met acht opeenvolgende punten de eerste set te winnen bij een stand van 4-4.

In de tweede set bood Fritz nog wel tegenstand, maar Roeblev versnelde bij een stand van 2-2 en dit werd te veel voor zijn tegenstander. Roeblev won de wedstrijd en bereikte zijn vijfde finale op een masterstoernooi. Hij heeft alleen de titel in Monte Carlo vorig jaar gewonnen.

Lehecka geeft geblesseerd op

In de halve finales stond Félix Auger-Aliassime tegenover Jiri Lehecka, die bij een stand van 3-3 geblesseerd moest opgeven.

Het toernooi in Madrid wordt geteisterd door blessures. Lehecka bereikte de halve finales doordat Daniil Medvedev zich moest terugtrekken. Auger-Aliassime hoefde niet eens in actie te komen tegen Jannik Sinner.

In de volgende ronde speelde de Canadees slechts zes games toen zijn tegenstander last kreeg van zijn rug. Na een blessurebehandeling probeerde Lehecka het nog, maar na twee punten moest hij huilend en gefrustreerd opgeven.

Plaats een reactie