Carlos Alcaraz meldt zich af voor masters Rome vanwege armblessure

Met nog ruim drie weken te gaan tot het begin van Roland Garros, heeft Carlos Alcaraz zich afgemeld voor het masterstoernooi van Rome dat volgende week van start gaat. De Spaanse toptennisser heeft opnieuw last van een blessure aan zijn rechterarm.

“Helaas zal ik niet kunnen spelen in Rome. Ik moet rusten en herstellen, zodat ik weer 100% pijnvrij kan spelen”, meldt de nummer drie van de wereld op Instagram.

Terugkeer

Afgelopen woensdag werd Alcaraz als titelhouder uitgeschakeld in de kwartfinales van het masterstoernooi in Madrid. Hij maakte zijn rentree op het gravel in de Spaanse hoofdstad, nadat hij eerder al met een pijnlijke arm aan de kant had gestaan tijdens de toernooien in Monte Carlo en Barcelona.

In Madrid kwam de pijn opnieuw opzetten. Uit tests bleek dat hij opnieuw een spierblessure heeft opgelopen.

Met Roland Garros, het grandslamtoernooi op gravel dat op 26 mei begint, voor de deur, is het nog onduidelijk of Alcaraz op tijd fit genoeg zal zijn.

Medvedev en Sinner

Ook Danill Medvedev, de nummer vier van de wereld, en Jannik Sinner, de nummer twee, hadden te maken met blessureleed in Madrid. Medvedev moest in de kwartfinale tegen de Tsjech Jiri Lehecka opgeven vanwege een liesblessure.

Sinner, die in Madrid als eerste geplaatst was, meldde zich af voor zijn kwartfinale tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime vanwege een heupblessure.

De halve finales in Madrid worden gespeeld tussen Lehecka en Auger-Aliassime, en Taylor Fritz en Andrej Roeblev, die Alcaraz heeft uitgeschakeld.

Plaats een reactie