Lehecka verslaat Medvedev en bereikt halve finales in Madrid

Jirí Lehecka heeft op indrukwekkende wijze de halve finales bereikt van het masterstoernooi in Madrid. Hij versloeg de als derde geplaatste Daniil Medvedev, die geblesseerd moest afhaken na de eerste set.

Medvedev vroeg om een medische time-out vanwege een dijbeenspierblessure, nadat hij met 3-2 voorstond. Na ongeveer tien minuten hervatte hij de wedstrijd, maar het was duidelijk dat hij moeizaam bewoog en de punten kort wilde houden.

Bij een stand van 4-4 verloor Medvedev zijn opslag, waardoor Lehecka de set met 6-4 kon winnen. De 22-jarige Tsjechische verraste eerder al vijfvoudig winnaar Rafael Nadal. Nadal kondigde aan dat dit zijn laatste jaar als professioneel tennisser is.

Ook Iga Swiatek heeft de finale van het graveltoernooi in Madrid bereikt, net als vorig jaar. De als eerste geplaatste Poolse versloeg de als achttiende geplaatste Amerikaanse Madison Keys met 6-1, 6-3.

Keys had moeite om haar agressieve forehand in te zetten tegen Swiatek. De Poolse speelde zo snel dat Keys vooral bezig was om in de rally te blijven. Het gebruikelijke spel van Keys, waarbij ze met harde groundstrokes vanaf de baseline probeert te domineren, werkte niet tegen de razendsnelle Poolse.

Swiatek stond al snel met 3-0 voor en had ook in de tweede set een voorsprong opgebouwd. Ze wist moeiteloos de drie breakpoints die ze tegen kreeg weg te werken.

In de andere halve finale staan de Kazachse Jelena Rybakina (4) en de Belarussische Aryna Sabalenka (2) tegenover elkaar. Vorig jaar won Sabalenka het toernooi door Swiatek in de finale in drie sets te verslaan.

Plaats een reactie