Rybakina vecht zich naar halve finales na spannend duel met landgenote

Jelena Rybakina heeft met veel moeite de halve finales bereikt van het graveltoernooi in Madrid. In een zenuwslopend Kazachs onderonsje wist ze Joelia Poetintseva te verslaan met 4-6, 7-6, 7-5.

In de halve finale zal Rybakina het opnemen tegen titelverdedigster Aryna Sabalenka. Sabalenka won haar kwartfinalewedstrijd gemakkelijk van Mirra Andrejeva. De halve finale zal donderdagavond plaatsvinden.

Matchpoints

Het leek erop dat Rybakina ook haar derde ontmoeting met landgenote Poetintseva zou verliezen. Poetintseva stond in de derde set met 5-2 voor, maar slaagde er niet in om de wedstrijd te beslissen. Rybakina, de nummer 50 van de wereld, kreeg twee matchpoints tegen op de service van Poetintseva, maar gaf geen krimp.

In de volgende game lukte het Poetintseva opnieuw niet om de wedstrijd uit te serveren. Rybakina kwam langszij, brak haar landgenote op love en maakte het af op haar vierde wedstrijdpunt.

Titelverdedigster Sabalenka had geen enkel probleem in haar kwartfinale tegen Mirra Andrejeva. De nummer twee van de wereldranglijst uit Belarus versloeg Andrejeva met 6-1, 6-4.

Sabalenka brak Andrejeva twee keer in de eerste set. In de tweede set werd het wat spannender, toen Sabalenka voor het eerst in de wedstrijd op achterstand kwam. Maar door opnieuw een break te plaatsen, draaide ze de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Die voorsprong gaf ze niet meer uit handen.

Plaats een reactie