Roeblev verrast titelhouder Alcaraz en bereikt halve finales in Madrid

Andrej Roeblev heeft voor een grote verrassing gezorgd door titelhouder Carlos Alcaraz te verslaan en zich te plaatsen voor de halve finales van het graveltoernooi in Madrid. De Russische tennisser wist in een spannende wedstrijd in drie sets te winnen van de Spaanse nummer drie van de wereldranglijst: 4-6, 6-3, 6-2.

In de halve finale zal de 26-jarige Roeblev het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Taylor Fritz en Francisco Cerundolo. Deze wedstrijd zal later op de avond plaatsvinden.

Als Roeblev de finale bereikt, zal hij in ieder geval niet de sterkste tegenstander treffen. De als eerste geplaatste Jannik Sinner heeft zich vandaag met een heupblessure afgemeld voor zijn kwartfinale tegen Félix Auger-Aliassime.

Auger-Aliassime zal in de halve finale spelen tegen Daniil Medvedev of Jiri Lehecka.

Terugkeer naar vorm

Roeblev heeft de afgelopen weken moeilijke tijden gekend. Hij verloor zijn eerste wedstrijd in Miami (hardcourt), Monaco en Barcelona (gravel). Deze week lijkt hij echter weer op de goede weg te zijn, gezien zijn foutloze spel. Op dinsdag wist hij Tallon Griekspoor overtuigend te verslaan.

Deze goede vorm zette hij voort in de wedstrijd tegen Alcaraz, die als een van de favorieten gold voor de eindzege. Alcaraz was de afgelopen twee jaar de beste op het gravel in Madrid.

Roeblev begon sterk aan de wedstrijd en kreeg direct een breekpunt, maar had het daarna moeilijk in de eerste set. Alcaraz imponeerde met prachtige winners en mooie dropshots en won de set.

Verbeterd spel

Roeblev vond daarna meer diepgang in zijn slagen en bracht Alcaraz uit zijn ritme. Het spel van de Spanjaard werd slordiger en Roeblev maakte het vakkundig af.

Plaats een reactie