Rafael Nadal uitgeschakeld in Madrid en ontvangt emotioneel eerbetoon

Rafael Nadal is er niet in geslaagd om de kwartfinales te bereiken van het masterstoernooi in Madrid. De Spaanse tennisser verloor met 5-7, 4-6 van de Tsjech Jiri Lehecka, de nummer 31 van de wereld.

Na afloop werd Nadal geëerd met een prachtig eerbetoon. Hij heeft aangekondigd dat 2024 zijn laatste jaar als proftennisser zal zijn.

Na zijn overwinning in drie sets op Pedro Cachin op maandag, begon Nadal woensdagavond goed aan de wedstrijd. Hij won zijn eerste servicegames en was dichtbij een break. Helaas verloor hij in de elfde game zijn eigen opslag, waarna Lehecka de wedstrijd besliste.

In de tweede set stond de 37-jarige Nadal meteen 2-0 achter. Hij wist deze achterstand niet meer in te halen. Dit was waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in Madrid.

Na de wedstrijd werd er in Madrid een video afgespeeld en werden er spandoeken getoond met daarop de vijf toernooizeges van Nadal in de Spaanse hoofdstad. Ook kreeg hij een speciale trofee.

Nadal, die na een blessure zijn eerste toernooi speelde sinds Barcelona vorige maand, was duidelijk geëmotioneerd. “Het was een emotioneel en onvergetelijk moment. Maar ik wil nog niet alle emoties loslaten, want ik wil nog wat adrenaline bewaren”, zei de 22-voudig grandslamwinnaar in zijn speech, waarin hij ook vooruitkeek naar het einde van zijn carrière.

“Het zal een moeilijke dag worden, maar het is de realiteit. Mijn lichaam en mijn leven geven al enige tijd signalen. Ik heb afscheid kunnen nemen op deze baan, een van de meest emotionele banen voor mij. Madrid is op bepaalde momenten belangrijker voor me geweest dan een grandslamtoernooi. De herinneringen hier zullen altijd bij me blijven.”

Plaats een reactie