Nederlandse tennissters reizen af naar Slovenië voor Billie Jean King Cup play-offs

De Nederlandse tennissters hebben een gunstige loting gekregen voor de play-offs van de Billie Jean King Cup. In het weekend van 15, 16 en 17 november zullen ze op bezoek gaan bij Slovenië. Hoewel Slovenië vorig jaar pas in de halve finales van het landentoernooi werd uitgeschakeld, behoren ze niet tot de sterkste potentiële tegenstanders.

Nederland heeft de play-offs van de Billie Jean King Cup bereikt door deze maand als eerste te eindigen in een groep met Turkije, Letland en Portugal.

De groepszege, behaald zonder kopvrouw Arantxa Rus, was grotendeels te danken aan Suzan Lamens. Zij verraste het favoriete Letland door te winnen van Jelena Ostapenko, de nummer tien van de wereld.

Kansen zien

In de strijd tegen Slovenië zal het team van captain Elise Tamaëla proberen een plek te veroveren in de Qualifiers van volgend jaar, waar ze een ticket kunnen verdienen voor de Finals aan het einde van 2025.

Op de ranglijst van de Billie Jean King Cup is het verschil tussen Slovenië en Nederland niet groot: Slovenië staat op de 16e plaats, terwijl Nederland op de 21e plaats staat.

Ondanks de recente prestaties van Slovenië in de Billie Jean King Cup is Tamaëla tevreden met de loting. “Vooral als je kijkt naar de andere landen die we hadden kunnen treffen. Slovenië heeft goede en ervaren speelsters, waarvan sommigen in de top 100 hebben gestaan. Maar gezien hun huidige ranking en resultaten van de afgelopen anderhalf jaar zie ik zeker kansen.”

Plaats een reactie