Griekspoor kansloos tegen foutloze Roeblev op Madrileens gravel

Tallon Griekspoor is er niet in geslaagd om voor het eerst de laatste acht van een masterstoernooi te bereiken in Madrid. De nummer 25 van de wereld had weinig kans tegen de vrijwel foutloos spelende Rus Andrej Roeblev (WTA-8) en verloor met 2-6, 4-6.

Roeblev begon sterk op het Spaanse gravel met een goede servicegame, inclusief twee aces. Griekspoor verloor meteen zijn opslag, onder andere door een dubbele fout. Hiermee was de toon direct gezet.

Roeblev, die de afgelopen weken wat minder presteerde, speelde overtuigend en behield zijn servicegames. Griekspoor had moeite met de snelle returns van de Rus. Op 1-4 wist de Haarlemmer nog een breekpunt weg te werken, maar op 2-5 ging het mis bij het tweede setpunt.

Dit was de derde ontmoeting tussen Griekspoor en Roeblev. Vorig jaar in Doha had Griekspoor bijna gewonnen, maar hij liet toen drie matchpoints onbenut op zijn eigen service. Bij beide eerdere confrontaties, waaronder vorig jaar op gras in Halle, won Griekspoor overigens wel de eerste set.

Na de snelle eerste set, die minder dan een half uur duurde, bleef het solide spel van Roeblev onveranderd. Hij serveerde sterk, retourneerde goed en had vaak de overhand in de rally’s.

Griekspoor, die in de vorige ronde knap won van de Deen Holger Rune (WTA-12), overleefde in de tweede set op 1-2 twee breekpunten, maar op 4-5 kreeg hij een matchpoint tegen. Roeblev, die op zijn eigen service slechts acht punten verloor en geen enkel breekpunt hoefde weg te werken, maakte meteen een einde aan de wedstrijd en pakte de overwinning na iets meer dan een uur spelen.

Ook Medvedev naar de kwartfinales

Ook de landgenoot van Roeblev, Daniil Medvedev, heeft zich geplaatst voor de kwartfinales. De nummer vier van de wereld versloeg de Kazach Aleksandr Boeblik (ATP-18) met 7-6 (3), 6-4.

Medvedev moest in de eerste set een break achterstand goedmaken, maar won uiteindelijk de tiebreak met 7-3 en daarmee ook de set. In de tweede set ging Medvedev meteen door naar 4-0 en Boeblik kon deze achterstand niet meer inhalen.

Plaats een reactie