Swiatek domineert Sorribes en bereikt kwartfinales in Madrid

Iga Swiatek heeft met overtuiging de kwartfinales van het graveltoernooi in Madrid bereikt. De als eerste geplaatste Poolse gaf de Spaanse Sara Sorribes geen enkele kans en won met 6-1, 6-0.

Swiatek heeft tot nu toe nog geen enkele set verloren in het toernooi. Echter, deze wedstrijd verliep wel heel gemakkelijk voor haar. Sorribes wist slechts een kwart van haar eerste services te winnen.

Opvallend genoeg wist Sorribes wel de voorsprong te pakken door brutaal Swiateks opslag te breken. Maar dit bleek haar enige wapenfeit te zijn, aangezien ze daarna geen enkele game meer wist te winnen.

Swiatek, die vorig jaar in de finale verloor van Aryna Sabalenka, zal nu de strijd aangaan met de Braziliaanse Beatrice Haddad Maia in de kwartfinales. Haddad Maia versloeg de als vijfde geplaatste Griekse Maria Sakkari met 6-4, 6-4.

Plaats een reactie