Nadal bereikt achtste finales na zware strijd tegen Cachin in Madrid

Rafael Nadal heeft zich met moeite geplaatst voor de achtste finales van het toernooi in Madrid. Hij had meer dan drie uur nodig om de Argentijn Pedro Cachin te verslaan met 6-1, 6-7 (5), 6-3.

Nadal, die het mastertoernooi in Madrid al vijf keer heeft gewonnen en daarmee recordhouder is, won de eerste set gemakkelijk. In de tweede set had de 37-jarige Spanjaard echter grote moeite.

Hij werd drie keer gebroken, maar wist ook drie keer terug te breken. In de tiebreak trok hij aan het kortste eind, waardoor er een beslissende derde set nodig was. Daarin brak Nadal direct de opslag van Cachin, de nummer 91 van de wereldranglijst uit Argentinië. Cachin kwam nog terug tot 2-2, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen.

Nadal zal nu spelen tegen Jiri Lehecka, de Tsjech die in twee sets afrekende met Thiago Monteiro.

Medvedev wint na zware strijd van Korda

Het was geen gemakkelijke overwinning voor Daniil Medvedev, maar ook hij heeft zich geplaatst voor de achtste finales in Madrid. De als derde geplaatste Rus – en nummer vier van de wereldranglijst – versloeg Sebastian Korda (ATP-25) uit de Verenigde Staten in drie sets: 5-7, 7-6 (5), 6-3.

Korda begon sterk en profiteerde optimaal van de fouten die Medvedev maakte. De 23-jarige Amerikaan stond al snel met 3-0 voor en kreeg even later twee kansen om zijn tegenstander op een dubbele break achterstand te zetten. Medvedev herpakte zich echter en wist zijn servicegame te behouden, waarna hij zelfs een rebreak plaatste.

Zes setpunten

De set leek op een tiebreak af te stevenen, maar bij een 6-5 voorsprong bracht Korda Medvedev opnieuw in de problemen. De Rus wist een 0-40 achterstand weg te werken, evenals de volgende twee setpunten, maar op het zesde punt moest hij toch buigen.

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, maar Korda maakte enkele foutjes in de tiebreak. Medvedev profiteerde hiervan en kreeg drie setpunten op rij. Bij de derde was het raak.

Dit bleek het keerpunt in de wedstrijd te zijn. Korda moest zijn servicegame op 3-4 inleveren, waarna Medvedev de wedstrijd overtuigend uitserveerde.

Plaats een reactie