Griekspoor verslaat Rune en bereikt achtste finales op masterstoernooi Madrid

Tallon Griekspoor heeft op indrukwekkende wijze de achtste finales bereikt van het masterstoernooi in Madrid. De nummer 25 van de wereldranglijst was met 6-4, 4-6, 6-3 te sterk voor Holger Rune (ATP-12).

Griekspoor speelde uitstekend in de eerste set en wist op 5-4 toe te slaan op de service van de Deen. Na een mislukt dropshot gaf Rune een backhand met te veel lengte.

Rune leek gefrustreerd en brak meteen terug in de eerste game van de tweede set. Hij wist vervolgens op indrukwekkende wijze alle zeven breekpunten van Griekspoor weg te werken.

Griekspoor liet zich niet van de wijs brengen en sloeg direct toe in de derde set. Deze keer had Rune geen antwoord op de break. Griekspoor had slechts één matchpoint nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken en bereikte zo voor de tweede keer de laatste zestien op een masterstoernooi.

Plaats een reactie