Geen directe terugkeer Van de Zandschulp in top 100, Griekspoor wint wel

Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd om de tweede ronde te overleven bij het masterstoernooi in Madrid. De Veenendaler verloor van de als veertiende geplaatste Fransman Ugo Humbert met 3-6, 3-6.

Dit betekent dat Van de Zandschulp niet direct terugkeert in de top honderd. Vorige week zakte hij naar de 115e plaats op de wereldranglijst en ondanks drie overwinningen in Madrid slaagde hij er niet in om weer bij de beste honderd spelers te komen. Zijn enige overwinning was tegen Christopher Eubanks in de eerste ronde.

Griekspoor behaalt wel overwinning

Tallon Griekspoor wist wel de derde ronde te bereiken in Madrid. Hij had het niet makkelijk tegen de Japanner Taro Daniel, maar wist uiteindelijk toch de overwinning binnen te slepen met 4-6, 6-3, 6-4.

In de eerste set serveerden Griekspoor en Daniel beide goed. Griekspoor, als 24e geplaatst in Madrid, won 18 van de 24 punten op zijn eigen service, maar werd toch een keer gebroken. Hij kreeg zelf geen enkele kans om de service van Daniel te breken.

In zowel de tweede als derde set wist Griekspoor toe te slaan in de laatste servicegame van de Japanner. Hij benutte direct zijn eerste wedstrijdpunt met een ace. Voor Griekspoor is dit de eerste keer dat hij de derde ronde haalt in Madrid. Hij zal het opnemen tegen de Deense topper Holger Rune.

Matchpoints overleven

Van de Zandschulp verloor geen enkel punt in zijn eerste twee servicegames, maar had daarna moeite om zijn service te behouden. Op 5-2 in de tweede set kreeg Humbert twee matchpoints, maar Van de Zandschulp wist ze weg te werken en benutte zijn enige breekpunt van de wedstrijd.

Een game later was het echter alsnog voorbij voor Van de Zandschulp.

Plaats een reactie