Tennisster Arantxa Rus lijdt zware nederlaag tegen wereldtopper Gauff

Tijdens het graveltoernooi in Madrid heeft tennisster Arantxa Rus een zware nederlaag geleden in de tweede ronde. Ze verloor alle games tegen Coco Gauff, de nummer drie van de wereld: 0-6, 0-6.

Hoewel Rus het eerste punt van de wedstrijd pakte, had de dertien jaar jongere Gauff daarna geen enkele moeite meer met de Nederlandse. Voor Gauff was dit haar eerste professionele “double bagel”, waarbij een tennisster beide sets in een wedstrijd wint zonder een game te verliezen.

Een kansloze missie

Voor Rus, momenteel de nummer 47 van de wereld, was deze wedstrijd erg frustrerend omdat ze nauwelijks kansen kreeg tegen Gauff. Pas in de tweede game van de tweede set wist ze enkele breakpunten af te dwingen.

Gauff, winnares van de US Open in 2023, wist echter de aanvallen van Rus af te slaan en maakte snel een einde aan de wedstrijd. Na 51 minuten was de wedstrijd voorbij.

Plaats een reactie