Nadal domineert 16-jarige Amerikaan Blanch in Madrid

Rafael Nadal heeft op indrukwekkende wijze de tweede ronde bereikt op de gravelbanen van Madrid. De Spaanse tennisser versloeg de 16-jarige Amerikaan Darwin Blanch, die met een wildcard mocht deelnemen, met overtuigende cijfers: 6-1, 6-0.

Het leeftijdsverschil tussen Nadal, 37 jaar oud, en Blanch was nog nooit zo groot op een masterstoernooi. Het krachtsverschil was eveneens duidelijk zichtbaar, aangezien Nadal geen enkele breekkans toestond en de wedstrijd in minder dan een uur wist te winnen.

In de volgende ronde staat Nadal opnieuw tegenover Alex De Minaur, de nummer 11 van de ATP-ranglijst. Vorige week moest Nadal nog zijn meerdere erkennen in de Australiër tijdens het graveltoernooi in Barcelona, maar De Minaur had dit keer een bye voor de openingsronde.

Nadal, voormalig nummer één van de wereld en momenteel 512e op de ranglijst, maakte in Barcelona zijn rentree na een afwezigheid van drie maanden vanwege een spierblessure. In de eerste ronde versloeg hij de Italiaan Flavio Cobolli.

Plaats een reactie