Van de Zandschulp behaalt overwinning op masterstoernooi Madrid en herenigt met oude coach

Botic van de Zandschulp heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. Op het Spaanse gravel versloeg hij Christopher Eubanks met relatief gemak: 6-3, 6-3.

Eindelijk kon Van de Zandschulp weer met een glimlach van de baan stappen. Dit jaar had hij moeite om een vaste coach te vinden en door zijn mindere prestaties viel hij vorige week uit de top honderd. Als de Nederlander nog twee rondes weet te overleven in Madrid, zal hij weer terugkeren in de top honderd.

Zijn volgende tegenstander is de als dertiende geplaatste Fransman Ugo Humbert.

Hereninging met oude coach

In Madrid wordt Van de Zandschulp bijgestaan door Peter Lucassen, een van de drie coaches die hij het afgelopen jaar aan de kant heeft gezet. Lucassen heeft aan de NOS laten weten dat hij Van de Zandschulp voor de rest van het jaar weer zal coachen, samen met de Italiaan Gianluca Marchiori.

Van de Zandschulp, momenteel de nummer 112 van de wereld, trof met Eubanks (nummer 44) een dankbare tegenstander. De 27-jarige Amerikaan heeft in zijn carrière slechts één gravelpartij gewonnen op de tour en hij had het enige onderlinge duel tegen Van de Zandschulp verloren.

Van de Zandschulp wist Eubanks vier keer te breken, kreeg slechts één breekpunt tegen na de zesde game in de eerste set en maakte het af op zijn eerste matchpoint.

Griekspoor en Rus

Tallon Griekspoor doet ook mee in Madrid. Hij is als 24ste geplaatst en is daardoor al verzekerd van een plek in de tweede ronde. Daar zal hij de Japanner Taro Daniel treffen. Bij de vrouwen won Arantxa Rus gisteren in de eerste ronde en zij zal het nu opnemen tegen de Amerikaanse toptennisster Coco Gauff.

Plaats een reactie