Rus verslaat Fruhvirtová en treft Gauff in tweede ronde Madrid

Arantxa Rus heeft zich bij het WTA-toernooi in Madrid geplaatst voor de tweede ronde. De Nederlandse nummer 47 van de wereld wist op het Spaanse gravel de Tsjechische Brenda Fruhvirtová (WTA-106) te verslaan met 7-5, 6-3.

In de eerste set waren er veel breaks aan beide kanten. Rus kreeg de eerste twee breaks tegen, waardoor ze al snel met 4-0 achter kwam te staan. Maar Fruhvirtová faalde op cruciale momenten, bijvoorbeeld toen ze op 5-2 voor de set mocht serveren en op 5-4 opnieuw.

Rus zet door

Rus kwam terug tot 5-5 en zette meteen door. Ze speelde overtuigend haar eigen servicegame en benutte vervolgens het tweede breekpunt in de servicegame van haar 17-jarige tegenstander.

In de tweede set verliep het serveren voor beide speelsters een stuk beter. Er waren minder breaks, hoewel Rus in het begin wel vier breekpunten moest wegwerken. Maar zij was degene die als eerste een break plaatste. Hierdoor kwam de 33-jarige Nederlandse op 5-4 en serveerde ze de wedstrijd uit.

In de tweede ronde neemt Rus het op tegen de als derde geplaatste Amerikaanse Coco Gauff (WTA-3).

Plaats een reactie