Djokovic overweegt zonder coach door te gaan: ‘Ik denk erover na’

Novak Djokovic twijfelt over het hebben van een coach

Novak Djokovic, de huidige nummer één van de wereld in het tennis, overweegt om zonder coach verder te gaan. Na het beëindigen van zijn succesvolle samenwerking met Goran Ivanisevic, denkt de Servische tennisser na of hij wel of niet een coach nodig heeft.

Na zijn uitschakeling in de derde ronde van Indian Wells, besloot Djokovic om na ruim vijf jaar de samenwerking met Ivanisevic te beëindigen. Bij het toernooi in Monte Carlo werd hij vervolgens bijgestaan door Nenad Zimonjic, voormalig nummer één van de wereld in het dubbelspel.

Djokovic benadrukt dat hij niet volledig zonder coach wil zijn, maar dat hij in een fase van zijn carrière is beland waarin hij het zich kan veroorloven om misschien geen coach te hebben. Hij erkent echter wel de waarde van een kwaliteitsteam.

De 36-jarige tennisser heeft een goede tijd gehad met Zimonjic en ze hebben gesproken over doorgaan. Djokovic neemt echter de tijd om de beslissing te nemen en zal de komende periode evalueren of hij wel of niet een coach zal hebben.

Hoewel Djokovic het graveltoernooi van Madrid deze week overslaat, bereidt hij zich voor op belangrijke toernooien zoals Roland Garros, Wimbledon, de Olympische Spelen en de US Open. Hij zal wel deelnemen aan het toernooi van Rome dat op 8 mei begint, in de hoop zijn vorm te vinden voor Roland Garros.

Bekijk hieronder hoe Djokovic maandag een interview met De Groot onderbrak.

Plaats een reactie