Tennisster Lamens verovert grootste toernooizege en stijgt richting top 100

Suzan Lamens heeft in het Portugese Oeiras haar grootste tennistitel tot nu toe behaald. De 24-jarige speelster wist op indrukwekkende wijze de finale van het WTA 125-toernooi te winnen van de Deense Clara Tauson met een score van 6-4, 5-7, 6-4.

In de wedstrijd verspeelde Lamens een voorsprong van 6-4, 5-0 en miste ze op 5-4 drie matchpoints. Ondanks een achterstand van 1-4 in de derde set wist Lamens uiteindelijk de titel te veroveren door vijf opeenvolgende games te winnen op het Portugese gravel.

Bekijk hieronder de video waarin Lamens de titel in Oeiras wint:

Lamens is al enige tijd in topvorm. Vorige week won ze alle acht wedstrijden (vier enkelspelen en vier dubbels) namens Nederland tijdens de Billie Jean King Cup in Portugal, inclusief een overwinning op de top tien speelster Jelena Ostapenko.

Mede dankzij de prestaties van Lamens heeft Nederland een play-offduel afgedwongen voor promotie naar de wereldgroep.

Top 130 in zicht

Door haar toernooizege nadert Lamens de top 130 van de wereldranglijst. Op dit moment is Arantxa Rus de hoogst genoteerde Nederlandse speelster op de 53e plaats.

Lamens wordt al geruime tijd gecoacht door Martin van der Brugghen, die eerder ook Kiki Bertens begeleidde voordat zij in 2021 stopte met tennis.

Plaats een reactie