Garbiñe Muguruza stopt definitief met tennis en begint aan nieuw hoofdstuk

Garbiñe Muguruza, voormalig nummer één van de wereld, zal niet meer terugkeren op de tennisbaan. De Spaanse tennisster nam in januari 2023 voor het laatst deel aan een wedstrijd en heeft nu besloten om definitief te stoppen met topsport. Ze nam vorig jaar al een pauze om meer tijd met haar familie door te brengen.

De 30-jarige Muguruza, wiens vader Baskisch is en moeder Venezolaans, heeft in haar carrière in totaal tien WTA-toernooien gewonnen. Ze was onder andere de kampioen op Roland Garros in 2016, Wimbledon in 2017 en de WTA Finals in 2021.

Vier weken lang nummer één

Muguruza heeft zeven keer verloren in een finale, waaronder op de Australian Open in 2020 en op Wimbledon in 2015. In 2017 was ze vier weken lang de nummer één van de wereld.

Afscheid bij de Laureus World Sports Awards

De Spaanse tennisster heeft haar definitieve afscheid aangekondigd vlak voor de uitreiking van de Laureus World Sports Awards, die op maandag in Madrid plaatsvindt.

“Tennis heeft me veel gegeven in dit eerste deel van mijn leven”, zei Muguruza. “Het was een fantastische reis waarin ik unieke ervaringen heb opgedaan.”

“Nu ben ik klaar om aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven te beginnen, dat zeker op de een of andere manier verbonden zal zijn met tennis en sport”, voegde Muguruza eraan toe. Ze zal nu aan de slag gaan als ambassadeur van Laureus.

Plaats een reactie