Van de Zandschulp en Griekspoor verliezen, vallen uit top 100

Botic van de Zandschulp is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op het graveltoernooi in München. Jan-Lennard Struff was met 7-6 (0), 6-4 te sterk voor de Nederlandse tennisser, waardoor Van de Zandschulp voor het eerst in drie jaar buiten de top 100 zal vallen.

Op de virtuele ATP-ranglijst staat Van de Zandschulp momenteel op de 112e plaats. Aan het begin van deze week stond hij nog op de 89e plek.

Door zijn daling op de ranglijst loopt Van de Zandschulp het risico om het hoofdtoernooi van Wimbledon te missen. Hij heeft echter al wel een plek verzekerd in het hoofdschema van Roland Garros.

Spannende eerste set

In de eerste set waren Van de Zandschulp (ATP-89) en Struff (ATP-28) aan elkaar gewaagd, hoewel Van de Zandschulp iets harder moest werken voor zijn punten. In de tiebreak was Struff echter oppermachtig.

In de tweede set wist Van de Zandschulp een break achterstand een keer goed te maken, maar bij een stand van 4-5 ging het toch mis. Struff, die weinig fouten maakte, pakte na twee uur de overwinning.

Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de achtste finales van het ATP-toernooi in Boekarest. De sterke Márton Fucsovics uit Hongarije (ATP-82) was met 7-5, 6-1 te sterk voor de Noord-Hollander.

Griekspoor, de nummer 26 van de wereld, was als tweede geplaatst in Boekarest en had in de eerste ronde een bye. Fucsovics staat op de 82e plaats op de wereldranglijst.

Breekkansen gemist

Griekspoor kreeg bij een 3-2 voorsprong in de eerste set twee breekkansen, maar Fucsovics wist deze weg te werken met sterke services. Na een regenonderbreking op een stand van 5-5 verloor Griekspoor direct zijn servicegame, wat hem de set kostte.

Griekspoor heeft in de twee eerdere ontmoetingen met Fucsovics geen set weten te winnen en slaagde daar ook dit keer niet in. In de tweede set verloor hij zijn eerste servicegame zonder punten te scoren. Fucsovics werkte opnieuw twee breekpunten weg, kwam snel op 3-0 en liet zich niet meer verrassen.

Volgende week zal Griekspoor deelnemen aan het masterstoernooi van Madrid.

Plaats een reactie