Rus verrast favoriete Pavljoetsjenkova en bereikt kwartfinales in Rouen

Arantxa Rus heeft voor een grote verrassing gezorgd op het WTA-toernooi in Rouen. De Nederlandse tennisster wist op het gravel in Frankrijk de als eerste geplaatste Anastasija Pavljoetsjenkova uit Rusland te verslaan.

Met een overwinning van 6-3, 1-6, 6-3 plaatste Rus zich voor de kwartfinales. Pavljoetsjenkova staat op de 22e plaats van de wereldranglijst, terwijl Rus momenteel de beste Nederlandse tennisster is op de 53e plaats.

In de eerste set maakte Rus het onnodig spannend. Ze stond met 5-0 voor, maar kreeg het toen moeilijk. De Russin wist drie games op rij te winnen, maar miste vervolgens twee kansen om op 5-4 te komen.

Na een eenzijdige tweede set was Rus aan het begin van de derde set weer gefocust. Ze liep uit naar 4-0, had daarna een kleine inzinking, maar herpakte zich op tijd. Ze benutte haar eerste wedstrijdpunt op de service van Pavljoetsjenkova.

Derde kwartfinale van het jaar

Voor Rus is dit haar derde kwartfinale van het jaar. Eerder bereikte ze de kwartfinales in Hobart en in februari in Cluj Napoca. Tot nu toe heeft ze nog geen halve finale bereikt in 2024.

In de kwartfinales neemt Rus het op tegen de Poolse Magda Linette.

Plaats een reactie