Tennisser Van de Zandschulp wint met moeite van Russische qualifier Gachov in München

Het was geen gemakkelijke overwinning, maar Botic Van de Zandschulp heeft de tweede ronde van het ATP-graveltoernooi in München bereikt. De Nederlandse tennisser moest drie sets spelen om zich te ontdoen van de Russische qualifier Ivan Gachov: 6-4, 2-6, 6-3.

Van de Zandschulp, momenteel 89e op de wereldranglijst, begon sterk tegen Gachov, die op de 280e plaats staat. Hij wist het tweede setpunt te benutten op de service van de Rus.

Echter begon zijn spel daarna te haperen. Van de Zandschulp, vorig jaar nog finalist in München, verloor meteen zijn opslagbeurt in de tweede set en daarna nog twee keer, waardoor Gachov de set met 6-2 won.

Breakkansen onbenut

In de derde set werd de Nederlander opnieuw gebroken. Vervolgens wist hij in een lange tweede game vier breakkansen niet te benutten. Uiteindelijk ging de game toch naar de Rus.

Van de Zandschulp wist daarna terug te breken. Bij een stand van 3-3 wist hij drie breakpoints weg te werken en pakte alsnog de game. Vervolgens won hij ook de servicegame van Gachov. Na 2 uur en 42 minuten maakte hij op zijn eerste matchpoint een einde aan de wedstrijd.

Vorige week kondigde de Nederlandse tennisser aan dat hij niet langer samenwerkt met zijn coach Johan Örtegren, terwijl ze pas sinds december samenwerkten. Van de Zandschulp zal het in de achtste finales opnemen tegen de als vierde geplaatste Duitser Jan-Lennard Struff.

Plaats een reactie