Rus bereikt tweede ronde op gravel in Rouen

Arantxa Rus heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Rouen. De nummer 53 van de wereld versloeg de 19-jarige Amerikaanse qualifier Robin Montgomery (WTA-181) in twee sets: 6-3, 6-1.

Eerder deze maand besloot Rus om niet deel te nemen aan het Nederlandse team voor de Billie Jean King Cup, waardoor ze de play-offs later dit jaar miste. Ze koos ervoor om deel te nemen aan een toernooi in Zaragoza.

De trip naar Spanje was echter geen succes voor Rus, aangezien ze in de eerste ronde werd uitgeschakeld door de latere toernooiwinnares Moyuka Uchijima (WTA-143).

Anderhalf uur

In Rouen ging het beter. Rus, die doorgaans goed presteert op gravel, wist al snel een break te plaatsen en voorkwam op 5-3 een tegenaanval. Ze had slechts één kans nodig om de eerste set te winnen.

De 33-jarige Rus, die vorig jaar haar hoogste ranking ooit behaalde met de 41e positie, zette door, zij het niet zonder moeite. Na het direct breken van Montgomery had ze meer dan twintig minuten nodig om haar eigen servicegame te behouden. Maar liefst negen keer stond het scorebord op 40-40.

Daarna ging het snel. Rus brak haar tegenstander nog twee keer en na anderhalf uur kon ze de felicitaties in ontvangst nemen. In de tweede ronde wacht mogelijk de als eerste geplaatste Russin Anastasija Pavljoetsjenkova, als zij weet te winnen van de Française Alice Robbe.

Plaats een reactie