Rafael Nadal keert terug met overwinning op Cobolli na drie maanden

Rafael Nadal heeft na een afwezigheid van drie maanden weer zijn eerste wedstrijd gespeeld. Op het toernooi van Barcelona versloeg de 37-jarige Spanjaard de Italiaan Flavio Cobolli met 6-2, 6-3.

De voormalig nummer één van de wereld heeft bijna het hele jaar 2023 gemist vanwege een heupblessure en liep in januari van dit jaar een spierblessure op.

Zijn laatste wedstrijd op gravel was de gewonnen finale van Roland Garros in 2022. In Barcelona liet de gravelkoning zien dat hij nog steeds goed kan tennissen.

Enkele cadeautjes

De 21-jarige Cobolli, de nummer 62 van de wereld, gaf Nadal iets te veel cadeautjes en de Spanjaard miste nog wat explosiviteit.

Maar de winnaar van 22 grandslamtoernooien domineerde in de rally en na het slaan van een prachtig punt was ook zijn kenmerkende vuistje weer te zien.

“Het was een goede start. Als je terugkeert, kun je niet in één dag alle twijfels wegnemen, vooral niet op fysiek gebied”, zei Nadal na zijn rentree.

Volgende ronde

Nadal, die het toernooi van Barcelona al twaalf keer heeft gewonnen, neemt het in de tweede ronde op tegen de als vierde geplaatste Australiër Alex de Minaur.

De Spanjaard zei benieuwd te zijn of hij dan ook goed kan presteren: “Ik heb maandenlang niet kunnen serveren. Hoewel ik er veel zin in heb om hier te spelen en mijn best te doen, zal ik geen onnodige risico’s nemen met serveren. Ik moet voorzichtig zijn.”

Op maandag gaf Rafael Nadal tijdens een persconferentie een vooruitblik op zijn rentree:

Plaats een reactie