Rafael Nadal is klaar voor zijn laatste gravelseizoen: “Een geschenk om hier te zijn”

“Het is een geschenk om hier te zijn”. Met deze woorden benadrukt Rafael Nadal zijn blijdschap om weer te kunnen tennissen. Tijdens een persconferentie in Barcelona, waar hij aanwezig is voor het ATP-toernooi, sprak Nadal over zijn terugkeer op de gravelbanen. Het lijkt erop dat Barcelona het begin zal zijn van zijn laatste gravelseizoen.

De 37-jarige Nadal onderging vorig jaar een heupoperatie en speelde in januari van dit jaar nog in Brisbane, maar daarna was het lange tijd stil. Alleen een oefenwedstrijd tegen Carlos Alcaraz in maart stond op het programma, maar toernooien spelen zat er niet in.

Vorige week trok Nadal zich nog terug van het masterstoernooi in Monte Carlo. Zijn lichaam liet het spelen niet toe, zo verklaarde hij.

Klaar voor de strijd

Nu is de gravelkoning klaar om nog één keer alles te geven. “Klaar genoeg”, zegt Nadal zelf. De voormalig nummer 1 van de wereld en 22-voudig grandslamwinnaar begint zijn toernooi in eigen land tegen Flavio Cobolli. Deze wedstrijd staat gepland voor dinsdagmiddag.

Nadal denkt dat dit zijn laatste deelname zal zijn in Barcelona, wat zou kunnen wijzen op het einde van zijn indrukwekkende carrière. “Ik wil ervan genieten”, zegt de Spanjaard over zijn deelname aan het toernooi in eigen land.

Nadal heeft het graveltoernooi in Barcelona al twaalf keer gewonnen, voor het laatst in 2021.

Plaats een reactie