Stefanos Tsitsipas wint derde masterstoernooi Monte Carlo in vier jaar

Stefanos Tsitsipas heeft opnieuw het masterstoernooi in Monte Carlo gewonnen, voor de derde keer in vier jaar. De Griekse tennisser was ook in 2021 en 2022 de beste op het gravel in Monaco. In de finale versloeg hij Casper Ruud met 6-1, 6-4.

Op 25-jarige leeftijd behaalde Tsitsipas zijn elfde titel in zijn 28ste ATP-finale. Het was echter al negen maanden geleden dat hij voor het laatst in een finale stond en een titel won.

Tsitsipas domineerde in de eerste set. Hij dwong Ruud regelmatig tot verdedigen op zijn backhandzijde, om vervolgens met een prachtige forehandwinner het punt te scoren. In de spannende tweede set waren de rally’s langer en intenser. Na kansen op een break aan beide kanten, sloeg Tsitsipas toe op 5-4.

Plaats een reactie