Spannende finale in Monte Carlo: Ruud en Tsitsipas strijden om de titel

De finale van het masterstoernooi in Monaco wordt een strijd tussen Casper Ruud en Stefanos Tsitsipas. Ruud wist Novak Djokovic te verslaan met 6-4, 1-6, 6-4. Tsitsipas maakte eerder op de dag een einde aan de zegetocht van Jannik Sinner met 6-4, 3-6, 6-4.

Djokovic heeft dit seizoen pas aan drie toernooien deelgenomen, maar heeft er nog geen enkele gewonnen. Onlangs werd hij verrassend uitgeschakeld door de zestien jaar jongere Italiaan Luca Nardi tijdens het hardcourttoernooi in Indian Wells.

Ruud neemt snelle voorsprong

Al in de openingsgame wist Ruud de service van Djokovic te breken. Dit herhaalde hij later nog eens, waardoor Djokovic met 1-4 achter kwam te staan en de eerste set uit handen moest geven door onnodige fouten.

In de tweede set herpakte de nummer één van de wereld zich met meer agressiviteit in zijn slagen. Hij behaalde een vroege voorsprong van 3-0. Ruud leek onrustig en maakte veel fouten, terwijl het zelfvertrouwen van Djokovic groeide. Djokovic domineerde op het gravel en won de set snel in 38 minuten.

In de beslissende set was Ruud weer in vorm. Hij behaalde direct een break, werd teruggebroken, maar op 5-4 kreeg hij drie wedstrijdpunten. Hoewel hij de eerste twee niet kon verzilveren, sloeg Djokovic een dubbele fout op de derde en won Ruud de set en de wedstrijd.

Voor de 22-jarige Sinner is dit pas zijn tweede nederlaag van het seizoen. Vorige maand verloor hij in Indian Wells in drie sets van Carlos Alcaraz.

Tsitsipas heeft de finale in Monte Carlo al twee keer eerder gewonnen. Door deze overwinning stijgt de 25-jarige Griek naar de 9e plaats op de wereldranglijst.

Het leek vanaf het begin al mis te gaan voor Sinner, de Italiaanse nummer twee van de wereld. Hij had moeite met het hoge tempo van de 25-jarige Griek in de eerste set.

Ook in de tweede set moest Sinner hard werken, maar hij wist genoeg gevaar af te dwingen met veel inspanning.

Bittere pil voor Sinner

In de derde en beslissende set toonde Sinner zich direct de betere, maar in de vijfde game kreeg hij een bittere pil te slikken. De scheidsrechters misten een dubbele fout van Tsitsipas, waardoor het 3-2 werd voor Sinner in plaats van 4-1. Sinner had gehoopt op dat punt een dubbele break te behalen.

Daarna kreeg Sinner last van zijn bovenbeen, waarvoor de fysiotherapeut twee keer op de baan moest komen. Door fysieke problemen maakte hij meer fouten en uiteindelijk besliste Tsitsipas de wedstrijd.

Met deze nederlaag in Monte Carlo heeft Sinner een kleine tegenslag in zijn succesvolle jaar. De nummer twee van de wereld won eerder de Australian Open, het ABN Amro Open in Rotterdam en het masterstoernooi van Miami.

Plaats een reactie