Sinner behaalt 25e overwinning in 26 wedstrijden, Djokovic ook halvefinalist in Monte Carlo

Het jaar 2024 blijft het jaar van Jannik Sinner. De Italiaanse tennisser heeft zich geplaatst voor de halve finales van het masterstoernooi in Monte Carlo ten koste van Holger Rune (6-4, 6-7 (6), 6-3).

Dit is al de 25e overwinning in 26 ATP-wedstrijden dit jaar voor de 22-jarige Sinner. Hij heeft de Australian Open, het ABN Amro Open in Rotterdam en het masterstoernooi van Miami gewonnen.

De enige speler die Sinner dit jaar heeft weten te verslaan, was Carlos Alcaraz in de halve finales van Indian Wells.

Djokovic

Ook Novak Djokovic heeft – met veel moeite – de laatste vier bereikt. De tweevoudig winnaar versloeg de Australiër Alex de Minaur met 7-5, 6-4.

De wedstrijd tegen Rune, de nummer twaalf van de wereld, werd een driesetter voor Sinner, maar hij trok uiteindelijk aan het langste eind. De partij had eigenlijk niet zo lang hoeven te duren, want in de tweede set liet de Italiaan twee matchpoints en zes breakpoints onbenut.

“Het was een zware strijd om te winnen. Het is nooit makkelijk om tegen Holger te spelen”, zei Sinner in een eerste reactie. “Ik ben erg blij met mijn overwinning en het niveau dat ik vandaag heb laten zien.”

Tsitsipas

In de halve finale zal Sinner het opnemen tegen Stefanos Tsitsipas, tweevoudig toernooiwinnaar in Monaco. De Griek was met 6-4, 6-2 te sterk voor de Rus Karen Chatsjanov.

Ondanks de opmars van Sinner blijft de 36-jarige Djokovic nog steeds de nummer één van de wereld. Deze week werd hij de oudste nummer één ooit.

Plaats een reactie