Tennisser Botic van de Zandschulp beëindigt samenwerking met coach Örtegren

Na slechts enkele maanden heeft tennisser Botic van de Zandschulp besloten om de samenwerking met Johan Örtegren te beëindigen. De nummer 86 van de wereld had gehoopt met de Zweedse coach weer op de weg naar succes te komen.

Van de Zandschulp uit Veenendaal begon pas in december samen te werken met de 45-jarige Scandinaviër, met wie hij een langdurige werkrelatie wilde opbouwen. De breuk vond echter al plaats vóór het gravelseizoen.

Van de Zandschulp heeft de afgelopen tijd te maken gehad met blessures en heeft daardoor een moeilijke periode doorgemaakt. Vorig jaar wisselde de tennisser, die in 2021 de kwartfinales van de US Open bereikte, al twee keer van coach in de hoop terug te keren naar de top 50.

Opnieuw een coach aan de kant gezet

In februari vorig jaar besloot Van de Zandschulp niet verder te gaan met coach Peter Lucassen en eind oktober beëindigde hij de samenwerking met Sven Groeneveld, de voormalige coach van onder andere Roger Federer, Monica Seles en Maria Sjarapova.

De 28-jarige Van de Zandschulp heeft tot nu toe een teleurstellend seizoen. Van de tien toernooien waar hij aan deelnam, heeft hij slechts vijf wedstrijden gewonnen.

Volgende week zal de Nederlander deelnemen aan het ATP-toernooi van München, waar hij vorig jaar en in 2022 de finale bereikte.

Plaats een reactie