Nederlandse tennissters verslaan Servië in Billie Jean King Cup

Het Nederlandse team van captain Elise Tamaëla heeft ook van Servië gewonnen in de Billie Jean King Cup. Susan Lamens en Demi Schuurs beslisten de ontmoeting in het afsluitende dubbelspel met een score van 2-1. De wedstrijd vond plaats in Portugal.

Eerder deze week had Nederland zich al geplaatst voor de play-offs van het landentoernooi. Ondanks het ontbreken van kopvrouw Arantxa Rus werd Nederland verrassend groepswinnaar. In november zal het team strijden om een plek in de wereldgroep.

Belang voor de ranking

Het duel met Servië, dat ook groepswinnaar was, was alleen nog van belang voor het vervolg van het landentoernooi. Nederland zal ook nog spelen tegen groepswinnaar Oostenrijk, wat ook meetelt voor de ranking. De positie van Oranje bij de play-offs in november zal worden bepaald op basis van deze ranglijst.

Nederland begon het duel met een verliespartij. Eva Vedder verloor de eerste wedstrijd in twee sets van Lola Radivojevic (3-6, 2-6). Susan Lamens bracht het team weer op gelijke hoogte door Mia Ristic te verslaan (6-2, 6-4).

In het afsluitende dubbelspel waren Lamens en Schuurs te sterk voor Radivojevic en Nina Stojanovic. Ze wonnen de wedstrijd met een score van 6-1, 6-4.

Plaats een reactie