Badmintonkoppel Tabeling/Piek verzekert zich van olympisch ticket, Caljouw mist Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek, twee Nederlandse badmintonners, hebben zich tijdens het Europees Kampioenschap gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Het gemengd dubbelspelkoppel bereikte de halve finales en kan nu niet meer ingehaald worden op de kwalificatieranglijst.

In de kwartfinales van het Europees Kampioenschap in Saarbrücken, Duitsland, versloegen Tabeling en Piek het Spaanse duo Ruben Garcia/Lucia Garcia met 21-10, 21-11. Ondertussen werd het Nederlandse duo’s grootste concurrent, een koppel uit Singapore, al vroeg uitgeschakeld tijdens het Aziatisch Kampioenschap.

De officiële kwalificatieranglijst wordt op 30 april bekendgemaakt door de internationale badmintonbond. Volgens de Nederlandse bond zijn Tabeling en Piek echter niet meer in te halen. Het duo, dat vorig jaar de Europese titel veroverde en nog steeds kans maakt op titelprolongatie, staat momenteel op de twaalfde plaats.

Na het Europees Kampioenschap kunnen Tabeling en Piek zich nu gaan voorbereiden op hun tweede Olympische Spelen als duo. In 2021 namen ze al samen deel aan de Spelen in Tokio, waar ze werden uitgeschakeld in de groepsfase. Voor Piek worden dit zelfs haar derde Spelen.

Caljouw mist Parijs

Mark Caljouw kan zijn olympische droom opbergen. De Nederlandse nummer 47 van de wereld werd uitgeschakeld in de achtste finales van het Europees Kampioenschap, terwijl hij een medaille had moeten winnen om zich nog te kwalificeren voor Parijs. Caljouw verloor met 21-18, 21-11 van de Deen Anders Antonsen, die vierde staat op de wereldranglijst.

Ook Joran Kweekel werd uitgeschakeld in de achtste finales van het Europees Kampioenschap. De nummer 111 van de wereldranglijst verloor van de Fransman Toma Junior Popov met 17-21, 21-16, 21-14.

Plaats een reactie