Nederlandse tennissters winnen laatste groepsduel Billie Jean King Cup

De Nederlandse tennissters hebben hun derde en laatste groepsduel voor de play-offs van de Billie Jean King Cup gewonnen. In het Portugese Oeiras versloegen ze het gastland met 3-0, nadat ze eerder al Turkije en Letland hadden verslagen.

Na de enkelspelpartijen van Eva Vedder en Anouk Koevermans stond Oranje al op voorsprong en was de overwinning al binnen. Het team was al verzekerd van groepswinst en een plek in het landentoernooi in november.

Dubbel verloren

Eva Vedder, 24 jaar oud en nummer 413 van de wereld, versloeg de 17-jarige Maria Garcia (WTA-1.343) met 6-2, 6-3. Anouk Koevermans, 20 jaar oud en nummer 385 van de wereld, won met 6-2, 1-6, 6-1 van Matilde Jorge (WTA-551) en behaalde daarmee het tweede punt voor het Nederlandse team.

In het afsluitende dubbelspel waren Vedder en Koevermans, in tegenstelling tot wat de toernooiwebsite vermeldde, sterker dan hun Portugese tegenstanders. Ze wonnen met 6-1, 1-6, 10-7.

Plaats een reactie