Griekspoor verliest van De Minaur in tweede ronde van Monte Carlo

Tallon Griekspoor is uitgeschakeld op het masterstoernooi van Monte Carlo. De mondiale nummer 26 moest in de tweede ronde na een goede start zijn meerdere erkennen in Alex de Minaur: 6-2, 2-6, 3-6.

Griekspoor had zijn twee voorgaande ontmoetingen met de nummer elf van de wereld op ATP-niveau gewonnen. Dat was in 2023 op het gras van Rosmalen en op indoorhardcourt in Basel, maar op het tragere gravel van Monte Carlo had de Nederlander meer moeite met de snelle Australiër.

Sterke start

De hoogst geklasseerde tennisser van Nederland begon echter sterk. Hij won de eerste elf punten van de wedstrijd en zette De Minaur in de eerste set vaak onder druk met zijn service en forehand.

Deze tactiek bleek effectief, aangezien de taaie Australiër graag lange rally’s speelt.

Vanaf de tweede set werd De Minaur echter taaier voor Griekspoor, die steeds meer problemen kreeg in zijn eigen servicegames en meer fouten begon te maken.

Griekspoor bleef in de derde set proberen om de aanval te zoeken, maar door enkele geweldige passeerslagen van De Minaur en een gemiste smash werd de Nederlander gebroken op 2-2.

Daarna slaagde de Noord-Hollander er niet in om een comeback te maken. Dit had ook te maken met het sterke spel van De Minaur, die nauwelijks een fout maakte.

De Minaur, die voor het eerst sinds 2022 weer minstens twee wedstrijden op een graveltoernooi wist te winnen, neemt het in de derde ronde op tegen zijn landgenoot Alexei Popyrin. De Australische nummer 46 van de wereld zorgde eerder op de dag voor de verrassende uitschakeling van titelverdediger Andrej Roeblev uit Rusland (6-4, 6-4).

Griekspoor doet ook mee aan het dubbelspel in Monte Carlo, samen met de Pool Hubert Hurkacz. Volgende week speelt Griekspoor het ATP-toernooi van Boekarest in Roemenië.

Plaats een reactie