Nederlandse tennissters boeken overwinning op Turkije in Billie Jean King Cup

Het Nederlandse vrouwentennisteam heeft het eerste groepsduel van de Billie Jean King Cup met 2-1 gewonnen van Turkije. Demi Schuurs en Suzan Lamens behaalden het beslissende punt in het Portugese Oeiras. Het duo won het afsluitende dubbelspel van Ipek Öz en Berfu Cengiz met 7-6 (5), 6-1.

Eerder op de dag verloor debutante Anouk Koevermans, de nummer 385 van de wereld en dochter van Davis Cup-held Mark Koevermans, met 4-6, 6-4, 4-6 van Öz.

De Nederlandse kopvrouw Lamens, de nummer 164 van de wereld, bracht de stand vervolgens gelijk door Zeynep Sönmez te verslaan in het tweede enkelspel met 6-0, 6-3.

Arantxa Rus afwezig

Kopvrouw Arantxa Rus haakte op het laatste moment af bij het Nederlandse team.

De nummer 53 van de wereld geeft deze week de voorkeur aan het spelen van een toernooi in Zaragoza, Spanje, tot frustratie van haar teamgenoten.

Het team van captain Elise Tamaëla speelt in groep 1 van de Europees/Aziatische zone, het derde niveau van de Billie Jean King Cup, en hoopt in Portugal een ticket te verdienen voor de play-offs om een plek in de wereldgroep.

Tegenstander Letland

In november verloor Nederland het play-offduel met Oekraïne, waardoor ze in groep 1 van het landentoernooi bleven.

Nederland speelt dinsdag in groep B tegen Letland, dat maandag begon met een 3-0 overwinning op gastland Portugal.

Onder andere toptienspeelster Jelena Ostapenko is van de partij bij Letland. Ze won maandag met moeite van Francisca Jorge met 6-4, 4-6, 7-6 (4).

Op woensdag speelt Nederland de laatste groepswedstrijd tegen Portugal.

Plaats een reactie