Griekspoor begint Europees gravelseizoen met overwinning in Monte Carlo

Tallon Griekspoor is zijn Europese gravelseizoen succesvol gestart met een overwinning op het masterstoernooi in Monte Carlo. De 27-jarige tennisser versloeg in de eerste ronde de Duitser Dominik Köpfer met 7-6 (2), 4-6, 6-2.

Griekspoor zal vooral tevreden zijn dat hij het karwei in de derde set relatief snel heeft kunnen afmaken. Hij verzuimde namelijk om op 4-2 in de tweede set door te drukken en verloor vervolgens vier games op rij. In de derde set nam Griekspoor direct een break voorsprong en gaf die dit keer niet meer weg.

Sterke start van het seizoen; op jacht naar de top twintig

De huidige nummer 25 van de wereld kan terugkijken op een goede eerste drie maanden van het tennisseizoen, met als hoogtepunten een derde ronde op de Australian Open, een halve finale in Rotterdam en een dubbeltitel in Dubai.

Ook zijn recente sterke optreden tegen Jannik Sinner in Miami, de latere toernooiwinnaar, zorgde voor positiviteit bij Griekspoor.

De komende weken heeft hij weinig punten te verdedigen, waardoor hij een goede kans krijgt om een stap richting de top twintig van de wereldranglijst te zetten, een doel dat hij nastreeft.

Op dit moment is het gat tussen Griekspoor en de huidige nummer twintig, Adrian Mannarino uit Frankrijk, 375 punten. Met een halvefinaleplaats in Monte Carlo, een prestigieus toernooi waar veel punten te verdienen zijn, zou de Nederlander dit doel al kunnen bereiken.

Sterk deelnemersveld

De uitdaging is echter zwaar, aangezien de complete top van het tennis aanwezig is in het vorstendom. Onder andere Novak Djokovic, Jannik Sinner en Carlos Alcaraz staan op de deelnemerslijst.

In de tweede ronde zal Griekspoor het opnemen tegen de Australiër Alex de Minaur, de huidige nummer elf van de wereld, of oud-winnaar Stan Wawrinka.

Plaats een reactie