Van de Zandschulp kan geen indruk maken tegen Ruud in Estoril

Botic van de Zandschulp heeft op het graveltoernooi van Estoril geen verrassing kunnen veroorzaken. De als eerste geplaatste Casper Ruud versloeg de Veenendaler met 6-1, 6-2 in de tweede ronde.

Van de Zandschulp heeft in het verleden drie van de vijf wedstrijden tegen Ruud gewonnen, maar op gravel staat de Noor voor met 2-1. Van de Zandschulp speelde redelijk in de eerste set, maar wist geen van zijn kansen te benutten, terwijl de titelhouder twee keer toesloeg.

In de tweede set gaf de Nederlander de Noor al snel een break cadeau met een dubbele fout, waarna het geloof bij Van de Zandschulp leek te verdwijnen en de solide Ruud doorzette zonder iets weg te geven.

Op zoek naar vertrouwen

Van de Zandschulp, die woensdag nog knap won van gravelspecialist Federico Coria, is dit seizoen nog op zoek naar het vertrouwen dat hem in 2022 naar de 22e positie op de wereldranglijst bracht. Na negen toernooideelnames in 2024 wacht hij nog steeds op zijn eerste kwartfinaleplaats.

De nummer 87 van de wereld reist nu af naar Monte Carlo. Op het eerste masterstoernooi van het jaar op gravel zal hij kwalificaties moeten spelen.

Plaats een reactie