Botic van de Zandschulp wint na twee dagen van Portugees gravel

Botic van de Zandschulp heeft op indrukwekkende wijze de eerste ronde van het ATP-toernooi in Estoril overleefd. Na een onderbreking vanwege regen op dinsdag, wist hij op woensdag zijn tegenstander Federico Coria te verslaan met 6-4, 4-6, 6-1.

Dit seizoen heeft Van de Zandschulp nog geen twee opeenvolgende wedstrijden gewonnen, maar hij is vastberaden om zijn succes voort te zetten. In de volgende ronde zal hij het opnemen tegen de Noorse titelverdediger Casper Ruud, die momenteel op de achtste plaats staat in de wereldranglijst. Van de Zandschulp kijkt uit naar de uitdaging: “Ik heb al een aantal keer tegen hem gespeeld en het waren altijd spannende wedstrijden. Dat zal het dit keer ook weer worden”, aldus de Nederlandse tennisser.

Voorafgaand aan het toernooi stond Van de Zandschulp op de 87e plaats in de wereldranglijst, dezelfde positie die Coria vorige week nog innam. De Argentijn is één plek gezakt, terwijl Van de Zandschulp tien plaatsen is gestegen.

Tijdens de wedstrijd op dinsdag liet Van de Zandschulp al zien dat er weinig niveauverschil was tussen hem en Coria. Hij brak al vroeg in de eerste set de servicegame van zijn tegenstander en stond na een kwartier al met 3-0 voor. Helaas gooide de regen roet in het eten en moest de wedstrijd worden onderbroken.

Opvallende wending

Op woensdagavond werd de wedstrijd hervat en het leek erop dat er weinig was veranderd in de verhoudingen. Van de Zandschulp kreeg op de service van Coria zelfs drie breekpunten, maar de Argentijn wist ze allemaal weg te werken. Dit was echter het begin van een opvallende serie breaks: Van de Zandschulp verloor zijn servicegame op 4-2, maar wist daarna drie keer op rij de service van Coria te breken en zo de eerste set binnen te halen. In de tweede set wist Coria een break achterstand goed te maken en de set te winnen. In de derde set had de Argentijn echter geen kans meer tegen Van de Zandschulp.

“Het was niet mijn beste wedstrijd, maar het was mijn eerste gravelwedstrijd van het jaar tegen iemand die al meer ervaring heeft op gravel”, aldus de tevreden 28-jarige Van de Zandschulp.

Plaats een reactie