Rus verliest marathonpartij van Volynets in Charleston

Tennisster Arantxa Rus is vannacht uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Charleston. De Nederlandse nummer 54 van de wereldranglijst verloor na een slopende strijd in drie sets van de Amerikaanse Katie Volynets, de nummer 110 van de wereld: 2-6, 7-6 (6), 6-7 (6).

De eerste set verliep vlot, maar in de volgende sets moest er tweemaal een tiebreak aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Uiteindelijk duurde de beslissende match maar liefst drie uur en 43 minuten, waarmee dit de langste WTA-partij van het jaar werd.

Rus zal ongetwijfeld het gevoel hebben gehad dat er meer in zat. Ze kreeg in de laatste tiebreak twee matchpoints op 6-4, maar slaagde er niet in om deze te benutten. Teleurgesteld schudde ze na de wedstrijd de hand van haar tegenstander en de umpire, om vervolgens snel naar de kleedkamer te vertrekken.

Deze teleurstelling kan ook te maken hebben met de moeilijke afgelopen weken, waarin Rus al vroeg werd uitgeschakeld op de prestigieuze toernooien van Indian Wells en Miami. Dit terwijl ze in februari nog dicht bij haar hoogste ranking ooit was.

Plaats een reactie