Jannik Sinner triomfeert in Miami en stijgt naar de tweede plaats in de wereldranglijst achter Djokovic

Het masterstoernooi van Miami is gewonnen door Jannik Sinner. De Italiaanse tennisser heeft nu de tweede plaats op de wereldranglijst overgenomen van Carlos Alcaraz, achter Novak Djokovic. In de finale versloeg Sinner de Bulgaar Grigor Dimitrov met 6-3, 6-1.

Dimitrov had op weg naar de finale onder andere Alcaraz en Alexander Zverev verslagen. Hij won de eerste twee servicegames tegen Sinner zonder punten te verliezen, maar nadat hij een breekpunt had gemist, verloor hij geleidelijk de controle over de wedstrijd.

Sinner sloeg direct toe en behield de druk met nauwkeurige services en scherpe returns. Hij gaf geen enkel punt meer weg en na verloren finales in 2021 en 2023 verliet hij nu als winnaar de baan.

Australian Open en ABN Amro Open

Sinner behaalde zijn twaalfde toernooizege in totaal en zijn derde van dit jaar. De Italiaan won aan het begin van dit jaar de Australian Open, zijn eerste grandslamtitel, en het ABN Amro Open in Rotterdam.

Plaats een reactie