Danielle Collins wint laatste WTA-toernooi van Miami in haar tennisprofcarrière

Danielle Collins heeft haar meest indrukwekkende toernooizege behaald in haar laatste seizoen als tennisprof. De 30-jarige Amerikaanse versloeg Jelena Rybakina in de finale van het WTA-toernooi in Miami met 7-5, 6-3.

In haar thuisstaat Florida wist Collins vijf breekkansen te overleven in de eerste set en sloeg ze genadeloos toe bij een tussenstand van 6-5. In de tweede set verloor ze een break voorsprong, maar wist ze Rybakina opnieuw te breken bij 4-3.

Overwinning ondanks chronische ziektes

Collins, die lijdt aan twee chronische ziektes, was in 2021 de beste in San Jose en Palermo en bereikte de finale van de Australian Open in 2022. Op weg naar haar vierde finale won ze twaalf opeenvolgende sets, waarbij ze slechts 24 games verloor.

Aan het begin van dit jaar kondigde de voormalige nummer zeven van de wereldranglijst aan dat ze dit jaar zou stoppen met tennis. Ze heeft te kampen met reuma en endometriose en is naar eigen zeggen moe van het constante reizen.

Plaats een reactie