Sinner wint overtuigend van Medvedev in halve finale Miami

Het masterstoernooi van Miami is een succes voor Jannik Sinner. De Italiaanse nummer drie van de wereld versloeg in de halve finale de mondiale nummer vier Daniil Medvedev in slechts een uur en 11 minuten: 6-1, 6-2.

Met deze overwinning neemt Sinner revanche op zijn verlies tegen Medvedev in de finale van het prestigieuze toernooi in Florida vorig jaar. Destijds won Medvedev met 7-5, 6-3.

‘Een ander persoon, een andere speler’

Dit is de derde keer in vier jaar dat Sinner in de finale van Miami staat. Vorig jaar verloor hij van Medvedev en dit jaar had de 22-jarige tennisser last van zenuwen tegen Hubert Hurkacz uit Polen.

“Soms denk ik terug aan de dag voor die finale”, zei Sinner na zijn overwinning op Medvedev. “Ik zweette, kon niet slapen. Maar nu ga ik veel beter met de situatie om.” Sinner beschouwt zichzelf als een “andere speler en een ander persoon”.

Dit jaar heeft hij zestien wedstrijden gewonnen, won hij zijn eerste grandslamtitel in Australië en heeft hij slechts één wedstrijd verloren. Dat was in de halve finales van Indian Wells tegen Carlos Alcaraz.

In Miami zet Sinner zijn sterke spel voort, zoals hij het hele seizoen al doet. “Ik hoop dat ik zondag ook goed tennis kan spelen. Het is een geweldige ervaring voor mij.”

Medvedev speelt niet slecht

De score van 6-1, 6-2 is indrukwekkend. En dat terwijl Medvedev niet eens zo slecht speelde. Maar zelfs als de Rus het initiatief had in de rally’s, slaagde hij er niet in om het punt te winnen. Dit was vooral te danken aan Sinner, die alles goed leek te doen. Hij serveerde goed, retourneerde nog beter en vond altijd een oplossing als hij in de problemen kwam.

Het lijkt erop dat Sinner Medvedev in de afgelopen jaren heeft overtroffen. Vorig jaar boekte Medvedev nog zijn zesde opeenvolgende overwinning op Sinner in de finale van Miami. Daarna won Sinner vijf opeenvolgende wedstrijden, waaronder de finale van de Australian Open.

In de finale staat Sinner tegenover Grigor Dimitrov, die verrassend Alcaraz uitschakelde in de halve finale, of Alexander Zverev.

Plaats een reactie