Radeloze Alcaraz verliest van Dimitrov in Miami: ‘Voel me als 13-jarige’

Carlos Alcaraz is verrassend uitgeschakeld in de kwartfinales van het masterstoernooi in Miami. De nummer twee van de wereld ging tegen Grigor Dimitrov kansloos onderuit met 2-6, 4-6 en was radeloos.

“Ik voelde me op de baan als een 13-jarige”, vertelde de 20-jarige Spaanse tennisser op een persconferentie na de wedstrijd. “Hij speelde geweldig, bijna perfect. En ik kon geen antwoord vinden.”

“Ik zei tegen mijn team dat ik gewoon niet wist wat ik moest doen. Ik kon geen zwakke punten ontdekken bij hem. Ik wist gewoon niet hoe ik het nog om kon draaien.”

De 32-jarige Dimitrov, de Bulgaarse nummer twaalf van de wereld, kwam zowel in de eerste als in de tweede set snel een break voor en won de partij zonder problemen. “Ik ben best gefrustreerd nu”, zei Alcaraz. “Ik denk dat ik goed gespeeld heb. Niet perfect, maar wel goed.”

Dimitrov lachte hardop toen hij op zijn persconferentie hoorde over de uitspraken van Alcaraz: “Dat is een geweldig compliment”.

Hij neemt het in de halve finale van het hoog aangeschreven toernooi in Florida op tegen de Duitser Alexander Zverev, de nummer vijf van de wereld. De andere halve finale gaat vanavond tussen de mondiale nummers drie en vier: de Italiaan Jannik Sinner en de Rus Daniil Medvedev.

Collins in afscheidsjaar naar finale

In het vrouwentoernooi plaatste Danielle Collins zich voor de finale. De ongeplaatste Amerikaanse had weinig moeite met de nummer veertien van de plaatsingslijst, Ekaterina Aleksandrova uit Rusland: 6-3, 6-2.

De 30-jarige Collins is bezig aan haar laatste seizoen. De Amerikaanse kampt al jaren met de chronische ziektes reuma en endometriose, maar haalde desondanks de zevende plaats van de wereldranglijst en stond in 2022 in de finale van de Australian Open.

In de finale treft Collins de Kazachstaanse Elena Rybakina, die eerder in drie sets afrekende met Victoria Azarenka uit Belarus: 6-4, 0-6, 7-6 (2). Vorig jaar verloor Rybakina de finale in Miami van Petra Kvitova uit Tsjechië.

Plaats een reactie