Sinner blijft winnen en bereikt halve finales in Miami

Jannik Sinner heeft zich geplaatst voor de halve finales van het mastertoernooi in Miami. De Italiaanse nummer drie van de wereld, die dit jaar al de Australian Open en het ABN Amro Open heeft gewonnen, versloeg Tomas Machac met 6-4, 6-2.

Dit is de derde keer dat Sinner de halve finales bereikt in Miami. In 2021 en 2023 verloor hij beide keren de finale.

Sinner maakt opnieuw indruk tijdens dit toernooi. Tot nu toe heeft hij slechts één set verloren, tegen Tallon Griekspoor.

Nederlandse tennissers hebben last van Sinner

Sinner is een ware plaaggeest voor Nederlandse tennissers. Hij versloeg Griekspoor in Miami, net zoals in de halve finale in Rotterdam. Ook Van de Zandschulp heeft hij dit jaar al twee keer verslagen: op de Australian Open en in Rotterdam.

Als klap op de vuurpijl werd het Nederlandse Davis Cup-team vorige week ingedeeld in een groep met titelhouder Italië, wat betekent dat Sinner opnieuw tegenover hen zal staan.

In de eerste set begon Sinner niet sterk tegen Machac. Hij stond zelfs een break achter tegen de Tsjech. Daarna keerde het tij en won de Italiaan vijf games op rij. In de halve finales zal hij het opnemen tegen Daniil Medvedev of Nicolás Jarry.

Collins bereikt halve finales bij de vrouwen

Danielle Collins heeft, net als in 2018, de halve finales bereikt bij de vrouwen. De Amerikaanse, die momenteel op de 53e plaats van de wereldranglijst staat, versloeg Caroline Garcia met 6-3, 6-2. Garcia is de nummer 27 van de wereld.

De 30-jarige Collins is bezig aan haar laatste seizoen. Ze heeft al jaren te maken met de chronische ziektes reuma en endometriose, maar wist desondanks de zevende plaats op de wereldranglijst te bereiken en stond in 2022 in de finale van de Australian Open.

Collins maakt veel indruk in Miami. Ze heeft nu tien sets op rij gewonnen en heeft daarbij slechts negentien games weggegeven. Garcia werd gebroken in de eerste set op 4-3 en kon in de tweede set door schouderklachten geen vuist meer maken.

Plaats een reactie