Djokovic en Ivanisevic beëindigen samenwerking na zes jaar en twaalf grandslamtitels

Novak Djokovic heeft besloten om de samenwerking met zijn coach Goran Ivanisevic te beëindigen. Ivanisevic, een 52-jarige Kroaat, heeft Djokovic bijgestaan sinds 2018 en gedurende deze periode heeft de 36-jarige Djokovic 12 van zijn recordaantal van 24 grandslamtitels gewonnen.

Volgens Djokovic is het een gezamenlijke beslissing om de samenwerking te stoppen. “Hoewel onze chemie op de baan ups en downs heeft gekend, is onze vriendschap altijd sterk gebleven en dat zal ook zo blijven”, licht de Serviër toe.

Ivanisevic was in 2014 ook succesvol als coach van zijn landgenoot Marin Cilic, waarbij hij Cilic naar de eindzege op de US Open leidde. Daarnaast heeft hij ook de inmiddels gestopte Tsjech Tomas Berdych begeleid. Als tennisser heeft Ivanisevic één grandslamtitel gewonnen, namelijk op Wimbledon in 2001.

Voorbereiding op het gravelseizoen

Djokovic is momenteel bezig met de voorbereidingen voor de graveltoernooien in Europa, die in april van start gaan. Na zijn snelle uitschakeling in Indian Wells heeft hij ervoor gekozen om het masterstoernooi in Miami over te slaan om wat rust in te bouwen.

Op dit moment is nog niet bekend wie de nieuwe coach van Djokovic zal worden.

Plaats een reactie