Verrassende nederlaag voor Swiatek in Miami, geen herhaling van de ‘Sunshine Double’

Iga Swiatek heeft onverwacht verloren in de achtste finales van het prestigieuze masterstoernooi in Miami.

De Poolse nummer één van de wereld, die vorige week nog de overwinning behaalde in Indian Wells, werd verrast door Jekaterina Aleksandrova uit Rusland: 4-6, 2-6.

Het zal Swiatek niet lukken om opnieuw de ‘Sunshine Double’ te behalen – het winnen van zowel Indian Wells als Miami (de twee belangrijkste masterstoernooien) – wat ze in 2022 wel heeft gedaan en slechts vier andere vrouwen hebben bereikt.

De andere vier vrouwen zijn Steffi Graf (1996), Kim Clijsters (2005) en Victoria Azarenka (2016).

Swiatek slaagde er niet in om een set te winnen tegen de als veertiende geplaatste Aleksandrova, die haar ook al eens in 2021 in Melbourne had verslagen. In haar derde ronde wedstrijd tegen Linda Noskova wist Swiatek nog wel een 1-0 achterstand in sets weg te werken.

Ook de als derde geplaatste Coco Gauff werd uitgeschakeld. De 20-jarige Amerikaanse verloor in drie sets van de Française Caroline Garcia: 3-6, 6-1, 2-6. Eerder ging ook de als tweede geplaatste Aryna Sabalenka onderuit.

Alcaraz behaalt wel overwinning

Bij de mannen wist Carlos Alcaraz moeiteloos de laatste zestien te bereiken. De Spanjaard, die eerder Indian Wells won, versloeg Gaël Monfils in twee sets: 6-2, 6-4.

In zijn streven naar de ‘Sunshine Double’ had de als eerste geplaatste Alcaraz weinig te vrezen van Monfils in de derde ronde.

Verzet van Monfils

De Franse routinier, inmiddels 37 jaar oud, bood nog even verzet toen zijn zeventien jaar jongere tegenstander bij 5-2 in de tweede set mocht serveren voor de wedstrijd, maar drie games later benutte de jonge Spanjaard meteen zijn eerste matchpoint.

Op de tribune zaten de Braziliaanse voetballer Neymar en NBA-basketballer Jimmy Butler.

Ook de Duitser Alexander Zverev heeft een plek bemachtigd bij de laatste zestien. Hij versloeg de Amerikaan Christopher Eubanks in twee sets (7-6 (4), 6-3). Zijn volgende tegenstander is de Rus Karen Chatsjanov.

Plaats een reactie