Medvedev en Sinner naar kwartfinales in Miami, Ruud uitgeschakeld

De Russische tennisser Daniil Medvedev (3) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het masterstoernooi in Miami. De titelverdediger versloeg Dominik Köpfer met 7-6 (5), 6-0.

Medvedev stond dit jaar al in de finale van de Australian Open en Indian Wells, en bereikte de halve finales in Dubai. Tegen Köpfer (ATP-50) gaf hij in de eerste set een voorsprong uit handen, maar wist hij een 4-0 achterstand in de tiebreak weg te werken en vervolgens de wedstrijd te domineren.

De overwinning betekende de 350e zege op ATP-niveau voor Medvedev, waar hij 489 wedstrijden voor nodig had.

In de volgende ronde neemt hij het op tegen Nicolas Jarry, die met 7-6 (3), 6-3 won van Casper Ruud (7), de verliezend finalist van 2022.

Sinner ook naar kwartfinales

Jannik Sinner wist na een moeizame start met 6-4, 6-3 te winnen van de Australiër Christopher O’Connell. De verliezend finalist van 2021 en 2023 stond in de eerste set met 4-2 achter, maar wist daarna zeven games op rij te winnen en kwam niet meer in de problemen.

Plaats een reactie