Griekspoor valt Sinner aan in Miami, maar komt net tekort

Tallon Griekspoor heeft bijna voor een sensatie gezorgd in de derde ronde van het masterstoernooi in Miami. Hij bracht Jannik Sinner bijna op de knieën, maar de Italiaanse wereldtopper was uiteindelijk toch de sterkste: 7-5, 5-7, 1-6.

In zijn vorige drie ontmoetingen wist Griekspoor geen set te winnen van de winnaar van de Australian Open en het ABN Amro Open. Hij heeft echter wel een belangrijke les geleerd: probeer zo lang mogelijk bij te blijven. Sinner staat er namelijk om bekend dat hij steeds beter speelt wanneer hij een voorsprong heeft.

“Ik denk dat ik mentaal sterk ben gebleven, ook al had ik het vandaag moeilijk”, zei Sinner na afloop. “Dit was een zware dag voor mij, maar ik ben blij dat ik er goed doorheen ben gekomen.”

Griekspoor slaagt aanvankelijk in zijn opdracht

Griekspoor slaagde aanvankelijk in zijn opdracht door gelijke tred te houden met Sinner in de eerste set. De Nederlander moest meteen zijn beste spel laten zien, want de kampioen van de Australian Open was aanvankelijk onverslaanbaar op zijn eigen service.

Griekspoor overleefde drie breekkansen in de vierde game van de eerste set en verhoogde zijn niveau. Bij het eerste punt op 5-5 leidde een geweldige forehandwinner van de Haarlemmer tot een verrassende break op de service van Sinner, die plotseling druk voelde van de Nederlander.

Griekspoor serveerde de set uit, ondanks een 0-30 achterstand, met een ace.

Griekspoor begon ook goed aan de tweede set, hoewel hij even moest vechten om zijn service op 2-3 te behouden. Dit lukte de nummer 26 van de wereld, waarna de wedstrijd vijftig minuten werd onderbroken vanwege regenval.

Beide spelers kwamen goed uit de onderbreking. Sinner leek op 5-4 door te drukken met een aantal goede punten op de service van Griekspoor, maar de Nederlander overleefde een setpunt op 30-40 met een forehandwinner.

Druk bij Griekspoor

Sinner bleef onverslaanbaar op zijn eigen service, waardoor de druk constant lag bij de servicegames van Griekspoor. Op 6-5 voor de Italiaan gaf de 27-jarige Haarlemmer zich over op het derde setpunt van Sinner.

“Kom op jongen, je doet het geweldig. We gaan het samen halen!”, kreeg Griekspoor aan het begin van de derde set een peptalk van zijn coach Kristof Vliegen, die waarschijnlijk aanvoelde dat Sinner plotseling snel afstand kon nemen van zijn pupil.

Griekspoor raakte even van slag toen hij in zijn eerste servicegame twee fouten maakte met zijn forehand. Sinner rook bloed, sloeg een backhandwinner en brak de service van Griekspoor.

Beste kansen voorbij

Sinner speelde vrijer en liep uit naar 4-1, hoewel Griekspoor zich niet helemaal gewonnen gaf in de derde set. Toch was het beste eruit bij de Nederlander, die gedurende twee sets het gevoel moet hebben gehad dat hij dicht bij de belangrijkste overwinning uit zijn carrière was.

Met de nederlaag van Griekspoor zijn alle Nederlandse spelers uitgeschakeld in het enkelspel in Miami. Arantxa Rus en Botic van de Zandschulp werden in de tweede ronde uitgeschakeld.

Plaats een reactie