Emotionele Sabalenka breekt na uitschakeling in Miami en vernielt racket

Aryna Sabalenka heeft het sterk bezette toernooi in Miami niet weten te overleven. De tennisster uit Belarus moest na drie sets haar meerdere erkennen in Anjelina Kalinina uit Oekraïne: 4-6, 6-1, 1-6.

Na de wedstrijd barstte Sabalenka, die eerder deze week geconfronteerd werd met het plotselinge overlijden van haar ex-vriend, in woede uit. Ze sloeg haar racket kapot van frustratie.

Na een bye in de eerste ronde wist de winnares van de Australian Open in de tweede ronde nog te winnen van haar goede vriendin Paula Badosa. Tegen Kalinina leek Sabalenka echter zowel mentaal als fysiek uitgeput te zijn.

Swiatek en Alcaraz gaan door

Iga Swiatek plaatste zich zonder al te veel moeite voor de derde ronde in Miami. De Poolse nummer 1 van de wereld gunde de Italiaanse Camila Giorgi slechts drie games: 6-2, 6-1.

In het mannentoernooi versloeg de Spaanse favoriet Carlos Alcaraz in de tweede ronde zijn landgenoot Roberto Carballés Baena met 6-2, 6-1. Tallon Griekspoor is als enige Nederlander ook al door naar de derde ronde.

Plaats een reactie